Coronavirus

NYESTE INSTRUKS OM HÅNDTERING AF CORONA VIRUS -

OBS OBS OBS:
Alle skal nu bære mundbind ved indgang og ophold i klinikken efter nye krav fra Sundhedsstyrelsen.
Det er ikke tilladt at møde op i klinikken uden forudgående aftale - så ring altid først.Har du symptomer på luftvejsinfektion - forkølelse, ondt i halsen , hoste eller egentlif lungebetændelse eller influenza symptomer bør du podes for corona virus .

RING til klinikken og vi henviser dig til podning.
Mød IKKE op uden aftale.

Den nye COVID-19 virus er en såkaldt coronavirus, der dækker over en stor familie af forskellige typer vira, der varierer lidt.

Overordnet set er de fleste coronavirusser normalt forekommende og ganske ufarlige. Det er en klassisk forkølelsesvirus og en af de hyppigste årsager til forkølelse. De almindelige, klassiske coronavirusser har vi cirkulerende hver vinter, hvor de giver anledning til omkring en tredjedel af alle almindelige forkølelsestilfælde i Danmark

Årsagen til at COVID-19 ser ud til at være mere farlig end almindelige Coronavira er, at den angriber de nedre luftveje.

COVID-19 smitter via dråbesmitte og kontaktsmitte. Dråber kan dels være i op til ca. en meters afstand fra en smittet, dels spredes lidt længere via host og nys, Kontaktsmitte er direkte kontakt med sekret fra en smittet.

Warning!

You cannot enter the clinic if you suspect that you have Corona virus, or if you have been in contact with a person suffering from - or suspected to suffer from - Corona virus.

Please, contact the clinic by telephone, tel. 98 12 03 06, then we will help you.

Kind regards
Lægerne Lund Ovesen

Hvis du bliver syg

Får du symptomer der kan komme fra Coronavirus (det vil sige: feber over 38 og enten hoste, ondt i halsen eller vejrtrækningsbesvær), indtil 14 dage efter du kan være udsat for smitte, er det vigtigt, at du ringer til os, og IKKE blot møder op.

Du kan være smittet, hvis du inden for de seneste 14 dage har været i kontakt med en person der er, eller er mistænkt for at være smittet eller hvis du har været i Fastlandskina, Sydkorea, Japan, Singapore, Hong Kong, Iran eller følgende fire regioner i Italien: Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto.
Vi skal nok hjælpe dig, men det er vigtigt du ikke udsætter andre for smitte. Bliv hjemme og ring!

Uden for vores åbningstider skal du ringe til Lægevagten.

Forebyg smitte fra coronavirus

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre. Undgå at have hænderne unødigt i næse- og mundregionen.
  • Undgå kontakt med personer, der hoster, nyser eller har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen
  • Masker og mundbind er ikke nødvendige.

Hermed beskytter man både sig selv og andre mod smitte.

Links til yderligere information